208 Üniversite Arasında İlk 5’teyiz - Biruni Üniversitesi

208 Üniversite Arasında İlk 5’teyiz

Tarih : 20 Şub 2024 Salı
208 Üniversite Arasında İlk 5’teyiz

*2023 Yılı YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda 208 Üniversite Arasında Endeksli dergi ve kitaplarda yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısına göre büyük fark attı.

Türk yükseköğretim sisteminde bilgi üreten ve aktaran kurumların yıllık olarak değerlendirildiği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu” yayımlandı. Biruni Üniversitesi, YÖK tarafından 2019’dan itibaren üniversitelerin işleyişlerini desteklemek ve performanslarını değerlendirmek amacıyla düzenli olarak yürütülen çalışmalar kapsamında hazırlanan ve 2023 yılı öncesine ait verileri içeren “Değerlendirme Raporu’nda, endeksli dergi ve kitaplarda öğretim elemanı başına düşen yayımlanmış yayın sayısı en yüksek vakıf üniversiteleri arasında yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu’nun 2023 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’na göre Biruni Üniversitesi;

Üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında, Biruni Üniversitesi bu başlık altında yer alan 38 yükseköğretim kurumu arasında en istikrarlı gelişim gösteren ilk 3 üniversite arasında yer almıştır. Endeksli dergi ve kitaplarda öğretim elemanı başına düşen yayımlanmış yayın sayısı bakımından 208 devlet ve vakıf üniversitesi arasında ilk 5’te yer alarak büyük bir başarıya imza atmış, başarı grafiğini yükseltmiştir.

Tüm bunlar bilime olan bağlılıkla geçen yılların sonucudur. Bu başarı bilimin zevkini doruklarda yaşayan kadromuzun azminin bir getirisidir. Üniversitemizin adının kaynağı olan Türk-İslam Bilgini EBU REYHAN El-Biruni’nin de söylediği gibi, “Bilimin zevki tutarlı ve süreklidir”.

Üniversitemiz her zaman daha iyisinin başarılacağına inanarak, en ileriye doğru mücadelesini sürdürmeye devam edecek. Bütün kadrolarıyla bilime ışık olmayı birincil vazife edinen Biruni Üniversitesi, bu yolda her geçen gün daha da ilerisini hedeflemektedir.